Tandvård med teknik i framkant

Tandvård är i stora delar ett mycket tekniskt område. Munnen har en praktisk funktion bla att tugga och tala. Tänderna är ideligen utsatta för stora krafter och de slits hela livet utan att någonsin bytas ut. Det enda vi kan göra är att förebygga skador och reparera tänder. Vi kan inte köpa nya tänder.


Tekniken i tandvården utvecklas mycket fort. Vi har massvis med ny teknik som hjälper oss att göra bättre behandlingar. Detta kräver intresse för teknik och kunskap. Vi är teknikintresserade tandläkare i Team Bergström och ligger i teknisk framkant och använder den nya tekniken där den ger bättre behandlingar.


Tandvårdsbehandlingar.

När vi skall göra olika behandlingar i munnen behövs ofta avtryck. Förr var de med mjuka avtrycksmaterial som stelnar, men numera kan vi scanna tänder vilket är lättare för dig och det blir mycket bra passform och fina tänder.

Tandreglering med Invisalign.

Vi använder också scanning när vi planerar och utformar tandreglering. Vi använder Invisalign som är ett modernt och mycket bra sätt att tandreglera. Invisalign är tandreglering med genomskinliga skenor som täcker tänderna. Skenorna kan tas ut när man äter och borstar tänderna.

Klicka här för att läsa mer om Invisalign

I vissa fall kan man vinna på att operera med laser. Det finns även andra applikationer där lasern är bra.

Vår nya praktik öppnade 2019 och här möts du av ett sammansvetsat team av tandläkare, receptionister, tandhygienister och tandsköterskor som tänker på samma sätt: På det som är bäst för dig